Veelgestelde vragen over… rimpels!

Rimpels; het welbekende teken van huidveroudering. Hoewel rimpels ook voor een karakteristieke uitstraling kunnen zorgen, zijn ze meestal niet heel geliefd. Logisch, aangezien rimpels vaak confronterend zijn om te zien. Gelukkig hoef je ze niet te accepteren. Er valt namelijk veel tegen te doen. Maar wellicht is het handig om eerst meer te weten te komen over dit verschijnsel. Hieronder lees je de meest gestelde vragen!

Rimpels

Waarom ontstaan rimpels?

Zodra je ouder wordt, maakt je lichaam steeds minder collageen, elastine en vocht aan. Drie soorten stofjes die normaal ervoor zorgen dat je huid elastisch en glad blijven. Wanneer de aanmaak van deze stoffen verminderen, verslapt je huid en wordt je huid droger. Hierdoor komt er een vouw in je huidoppervlakte. Dit noemen we dan een rimpel.

Hoe verloopt het huidverouderingsproces?

De eerste stap van huidveroudering is vaak de vermindering van collageen en elastine. Maar het verloop heeft te maken met verschillende oorzaken:

Welke soorten rimpels zijn er?

Rimpels komen in allerlei vormen voor. Kijk bijvoorbeeld eens in de spiegel en lach eens. Zie je lijntjes naast je ogen? Dit worden kraaienpootjes genoemd. Daarnaast heb je ook een rimpel die vooral tevoorschijn komt bij een bepaalde uitdrukking: de fronsrimpel. Deze lijn ontstaat op je voorhoofd tussen je ogen. Ook heb je de neuslipplooien en rimpels onder je ogen. Dit soort rimpels zorgen voor een vermoeide uitstraling en zijn opvallend.

Krijg je sneller rimpels door beeldschermen?

Tegenwoordig zijn je telefoon, computer of televisie niet meer weg te denken. Aangezien we er vele uren aan besteden, is er onderzoek gedaan naar de invloed op je huid. En zo is inderdaad aangetoond dat blauw licht schade kan aanrichten op je huidcellen. Dit komt door de vrije radicalen die vrijkomen. Jezelf beschermen tegen vrije radicalen kan met antioxidanten. Denk aan vitamine C en E, stofjes die te vinden zijn in voeding en verzorgingsproducten. Zet ook eens wat vaker je scherm uit, vooral voor het slapen gaan. 

Werkt een anti-rimpelcrème?

Eigenlijk is de naam van dit product misleidend. Er is namelijk geen één product dat rimpels volledig buiten de deur houdt of waarmee je ze weg kunt smeren als het ware. Maar een crème is wel weer onderdeel van een huidverzorging. En dat is ook belangrijk om je huid te ondersteunen. Op die manier krijg je minder snel rimpels of kunnen ze sterk verminderen.

Bon Soigné

Wil je graag je lijntjes aanpakken, maar weet je niet goed hoe? Bij Bon Soigné staan we klaar voor jou. Onze specialisten kunnen verschillende gezichtsbehandelingen geven. Heeft je huid meer hydratatie nodig? Of sluit een serum met collageen meer aan om je huid te verstevigen? De producten die we gebruiken worden volledig afgestemd op jouw huid en wensen. Bovendien is het ook mogelijk om advies op maat te krijgen voor thuisverzorging. Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.

Ook interessant voor jou

Nagels met extra uitstraling: de kleur- en verzorgingstrends!

Nagels doen veel voor je uitstraling. Een goede verzorging is dan ook erg belangrijk. Lees er hier alles over!

Lees verder

Krullen knippen doe je zo!

‘Eigenlijk is krullen knippen echt een vak apart’, vertelt haarexpert Ria. Lees hier het hele verhaal!

Lees verder

Vet op onderbuik te lijf met cryolipolyse!

Wil jij graag afrekenen met je onderbuikvet? Dat kan met cryolipolyse! Lees hier meer over de behandeling.

Lees verder

Do’s en don’ts rondom geblondeerd haar!

Wil jij graag geblondeerd haar? Let op de volgende do’s en don’ts! Je leest ze hier.

Lees verder

Thuis aan de slag met je nagels!

Wil jij graag mooie nagels? Ook thuis kun je aan de slag! Lees hier hoe je je nagels thuis kunt verzorgen.

Lees verder

Zo ga je klitten tegen!

Ben jij die vervelende klitten ook zo zat? In dit artikel vertellen wij wat je er tegen kunt doen!

Lees verder

Een stralende huid met microdermabrasie

Complimentjes krijgen over jouw stralende huid? Ja, het kan na slechts 1 bezoekje aan de schoonheidsspecialist. Het geheim verklappen we graag aan je…

Lees verder

Heb je last van acne? Dit kun je eraan doen!

Puistjes, mee-eters, ontstekingen… Je komt er maar niet vanaf. Wat je ook probeert! Hoe kom je nou écht van acne af?

Lees verder

Het belang van duurzame verzorgingsproducten

Wat niet veilig is voor je mond, zouden we ook niet voor ons huid en haar moeten gebruiken. Waarom zijn duurzame en veilige verzorgingsproducten zo belangrijk?

Lees verder

Ervaringen

Fantastische haarkleur en geweldig geknipt!

- Jaqueline

Bij Bon Soigné wordt goed gekeken naar het model dat past bij de vorm van je gezicht. Eerlijk advies mbt. De kleuring zoals een goede kapper kan geven. Voel mij na ieder bezoek weer gelukkig, en dat al vele jaren. Chapeau!

- Mevrouw S.

Prettige sfeer in de winkel met zeer vriendelijk personeel.

- Joke

Langskomen voor een behandeling bij Bon Soigné?

Maak direct een afspraak via onderstaande knop om jezelf te laten verwennen.