Heb je last van acne? Dit kun je eraan doen!

Als tiener ontwikkel je vaak de eerste puistjes. Ze horen bij de puberteit, en je bent niet de enige. Maar wanneer je op latere leeftijd nog steeds kampt met hevige onzuiverheden op jouw huid, wordt het op zijn zachtst gezegd vervelend. Wist je dat 43% van de vrouwen van 30 tot en met 39 jaar last heeft van acne? Er zijn genoeg redenen om er vanaf te willen komen, maar waar begin je?

acne

Acne uitgelegd

Omdat het een complexe huidaandoening is, is het belangrijk om te begrijpen wat acne inhoudt. Acne vulgaris is de medische term voor acne. Het is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door verstopte of ontstoken talgklieren. Talgklieren bevinden zich in de bovenste laag van de lederhuid. Ze komen het meeste voor in het gezicht, op de rug, de schouders en op de borst. Hoewel de oorzaak van acne per persoon verschilt, is bekend dat het kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld hormoonschommelingen. Daarnaast is acne erfelijk bepaald. Of voeding, leefstijl en hygiëne een rol spelen in het ontwikkelen of hebben van de aandoening, is tot op heden onduidelijk.

Voorzichtig omgaan met je huid

Vergeet het overmatig aanbrengen van reinigende maskers, het schoonschrobben van je huid en het peuteren aan puistjes. Het bevordert jouw huid niet. Sterker nog: het kan de puistjes erger maken! De acnehuid dient voorzichtig behandeld te worden. Tips om met acnehuid om te gaan, zijn als volgt:

Behandelen van acne

Met de bovenstaande tips leer je bewust met je huid om te gaan. Je voorkomt dat het erger wordt, maar het verhelpen is vaak lastig. Verzorging en behandeling van een acnehuid gaan hand in hand. Een schoonheidsspecialist weet met de juiste producten en een behandelplan hoe de acne vermindert kan worden.

Behandeling door Bon Soigné

Behoefte aan hulp op het gebied van huidverbetering? Goede zorg voor jouw huid krijg je bij Bon Soigné. Ria en haar team specialisten werken met producten passend voor elke huidbehoefte. In de salon wordt gewerkt met Oolaboo, Valmont en Comfortzone. De duurzame eigenschappen van deze producten bieden kwaliteit: alleen het beste van het beste komt binnen bij Bon Soigné. Wil jij meer weten over behandelingen voor jouw huid? Neem contact op!

Ook interessant voor jou

Nagels met extra uitstraling: de kleur- en verzorgingstrends!

Nagels doen veel voor je uitstraling. Een goede verzorging is dan ook erg belangrijk. Lees er hier alles over!

Lees verder

Krullen knippen doe je zo!

‘Eigenlijk is krullen knippen echt een vak apart’, vertelt haarexpert Ria. Lees hier het hele verhaal!

Lees verder

Vet op onderbuik te lijf met cryolipolyse!

Wil jij graag afrekenen met je onderbuikvet? Dat kan met cryolipolyse! Lees hier meer over de behandeling.

Lees verder

Veelgestelde vragen over… rimpels!

Vraag jij je ook af hoe rimpels ontstaan? Lees hier alle meest gestelde vragen over dit huidprobleem!

Lees verder

Do’s en don’ts rondom geblondeerd haar!

Wil jij graag geblondeerd haar? Let op de volgende do’s en don’ts! Je leest ze hier.

Lees verder

Thuis aan de slag met je nagels!

Wil jij graag mooie nagels? Ook thuis kun je aan de slag! Lees hier hoe je je nagels thuis kunt verzorgen.

Lees verder

Zo ga je klitten tegen!

Ben jij die vervelende klitten ook zo zat? In dit artikel vertellen wij wat je er tegen kunt doen!

Lees verder

Een stralende huid met microdermabrasie

Complimentjes krijgen over jouw stralende huid? Ja, het kan na slechts 1 bezoekje aan de schoonheidsspecialist. Het geheim verklappen we graag aan je…

Lees verder

Het belang van duurzame verzorgingsproducten

Wat niet veilig is voor je mond, zouden we ook niet voor ons huid en haar moeten gebruiken. Waarom zijn duurzame en veilige verzorgingsproducten zo belangrijk?

Lees verder

Ervaringen

Fantastische haarkleur en geweldig geknipt!

- Jaqueline

Bij Bon Soigné wordt goed gekeken naar het model dat past bij de vorm van je gezicht. Eerlijk advies mbt. De kleuring zoals een goede kapper kan geven. Voel mij na ieder bezoek weer gelukkig, en dat al vele jaren. Chapeau!

- Mevrouw S.

Prettige sfeer in de winkel met zeer vriendelijk personeel.

- Joke

Langskomen voor een behandeling bij Bon Soigné?

Maak direct een afspraak via onderstaande knop om jezelf te laten verwennen.