Veel spanning? Kom tot rust met een massage!

Voor de zoveelste keer deze week voel jij je gestrest. Je begint meer te transpireren en voelt je hartslag in je keel kloppen. Je ademhaling wordt ook sneller en daardoor krijg je een drukkend gevoel op je borst. Ook spannen je spieren zich aan. Je lichaam staat in de overlevingsmodes. Maar wat als je lichaam continu op spanning staat? Dan is ontspanning erg belangrijk. Een massage kan helpen!

Massage

Gezonde en ongezonde stress

Stress is een natuurlijke reactie van je lichaam. Het is er om je in bepaalde situaties nét dat extra zetje focus te geven. Denk bijvoorbeeld op je werk of tijdens het sporten. Vaak is de reactie van korte duur. Dan spreken we van gezonde spanningen. Maar zodra jij langdurig spanningen ervaart, heeft dat negatieve gevolgen voor je lichaam. Het kan zich dan ook zowel lichamelijk als geestelijk gaan uiten.

Geestelijke spanningen

Geestelijke spanningen ontstaan doordat er te veel druk wordt gelegd op je hersenen. Daardoor raakt het overbelast. Er zijn verschillende oorzaken die hiervoor zorgen. Zo kan je veel stress ervaren, maar ook angstig zijn of je depressief voelen. Doordat je hersenen minder goed functioneren, zijn er verschillende zaken waaraan je merkt dat je teveel spanningen ervaart. Zo vergeet je bijvoorbeeld afspraken sneller of je bent vaker afgeleid. Bovendien kunnen emoties ook hoger oplopen. Je hersenen hebben dus rust nodig.

Lichamelijke spanningen

Naast je geest, is het mogelijk dat je lichamelijk de stress voelt. De oorzaken van lichamelijke spanningen komen onder andere voort doordat je geest niet in balans is. Dan maakt je lichaam meer stresshormonen aan. Maar het kan ook zijn dat het voortkomt uit je houding. Wanneer je lange tijd verkeerd zit, krijg je bijvoorbeeld last van je nek of rug. Dan komen je spieren ook op spanning te staan.

Even tot rust

Wanneer jij kampt met druk of stress, is het wenselijk om weer tot rust te komen. Dit is mogelijk met een massage. Voor je lichaam en je geest heeft deze massage een positieve werking. Het zorgt voor ultieme ontspanning en verbetert je doorbloeding. Dat zorgt er ook weer voor dat je spieren weer in de ruststand gaan. Dat geldt ook voor je hersenen, waardoor de geestelijke spanningen verminderen. Maar hoe ziet een behandeling er eigenlijk uit?

De behandeling

De specialist legt tijdens de behandeling de aandacht op de punten waarop spanning in de spieren is ontstaan. In die zin is een massage is zoveel meer dan alleen luxe, het is echt een stukje verzorging. Klachten als rugpijn, schouder- en nekproblemen en hoofdpijn kunnen aanzienlijk verminderen of zelfs geheel verdwijnen. En doordat je lichaam diep ontspant, kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Je bloeddruk wordt stabieler en stress vermindert, waardoor je je na de massage een stuk energieker zult voelen.

Over Bon Soigné

Heb jij last van spanningen en wil je graag weer je lichaam in balans krijgen? De specialisten van Bon Soigné staan voor je klaar. Onder andere met een massage, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo kun je hier ook terecht voor een pedicure- of nagelbehandeling, huidverbetering en verschillende behandelingen op gebied van haar. Alles om je lichaam, huid of jezelf te verwennen! Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak.

Ook interessant voor jou

Nagels met extra uitstraling: de kleur- en verzorgingstrends!

Nagels doen veel voor je uitstraling. Een goede verzorging is dan ook erg belangrijk. Lees er hier alles over!

Lees verder

Krullen knippen doe je zo!

‘Eigenlijk is krullen knippen echt een vak apart’, vertelt haarexpert Ria. Lees hier het hele verhaal!

Lees verder

Vet op onderbuik te lijf met cryolipolyse!

Wil jij graag afrekenen met je onderbuikvet? Dat kan met cryolipolyse! Lees hier meer over de behandeling.

Lees verder

Veelgestelde vragen over… rimpels!

Vraag jij je ook af hoe rimpels ontstaan? Lees hier alle meest gestelde vragen over dit huidprobleem!

Lees verder

Do’s en don’ts rondom geblondeerd haar!

Wil jij graag geblondeerd haar? Let op de volgende do’s en don’ts! Je leest ze hier.

Lees verder

Thuis aan de slag met je nagels!

Wil jij graag mooie nagels? Ook thuis kun je aan de slag! Lees hier hoe je je nagels thuis kunt verzorgen.

Lees verder

Zo ga je klitten tegen!

Ben jij die vervelende klitten ook zo zat? In dit artikel vertellen wij wat je er tegen kunt doen!

Lees verder

Een stralende huid met microdermabrasie

Complimentjes krijgen over jouw stralende huid? Ja, het kan na slechts 1 bezoekje aan de schoonheidsspecialist. Het geheim verklappen we graag aan je…

Lees verder

Heb je last van acne? Dit kun je eraan doen!

Puistjes, mee-eters, ontstekingen… Je komt er maar niet vanaf. Wat je ook probeert! Hoe kom je nou écht van acne af?

Lees verder

Ervaringen

Fantastische haarkleur en geweldig geknipt!

- Jaqueline

Bij Bon Soigné wordt goed gekeken naar het model dat past bij de vorm van je gezicht. Eerlijk advies mbt. De kleuring zoals een goede kapper kan geven. Voel mij na ieder bezoek weer gelukkig, en dat al vele jaren. Chapeau!

- Mevrouw S.

Prettige sfeer in de winkel met zeer vriendelijk personeel.

- Joke

Langskomen voor een behandeling bij Bon Soigné?

Maak direct een afspraak via onderstaande knop om jezelf te laten verwennen.