Haartrends in 2022 – leef je uit met highlights, lowlights en babylights

Bij de haartrends 2022 zien we een comeback van de pony en de paardenstaart, maar vooral een explosie van kleur. Dus misschien is het een leuk idee om je haar volledig eens een ander kleurtje te verven. Maar je kunt er ook voor kiezen om maar een deel van je haar aan te pakken met highlights, lowlights en babylights. Dit betreft maar een paar lokken, maar heeft zeker net zo’n groot effect!

Haartrends-2022

Wat zijn highlights, lowlights en babylights?

Creatieve haarstylisten begonnen een halve eeuw geleden te experimenteren met highlights. Door een paar lokken in een blonde coupe op te lichten, leek je net van een zonvakantie terug te zijn gekomen. Ook andere haarkleuren dan blond bleken geschikt te zijn voor deze highlights. Ze maken een kapsel speels en levendig, en met de highlights accentueer je de pluspunten van je gezicht. Lowlights zijn dan weer het tegenovergestelde van highlights, waarbij lokken donkerder worden gemaakt. Je creëert hiermee meer diepte in je kapsel. Babylights zijn heel subtiel en natuurlijk, waardoor het lijkt alsof je kapsel door de zon is gekust.

IJskoud goudblond met de 2022 haartrends

Om de laatste blond-trends te ontdekken, kijk je natuurlijk op Instagram. Bijvoorbeeld naar blonde celebrities. Denk aan Paris Hilton: op haar laatste IG-foto’s straalt ze als een 24-karaat diamant. Dit komt door de combinatie van een warmblonde basis en gedurfde, ijskoud blonde highlights.

Highlights voor elke haarkleur

Een van de 2022 haartrends is om highlights alleen op de onderste helft van de lok aan te brengen. Zo creëer je bijvoorbeeld een ravenlook met zwart haar en zilvergrijze highlights. Of combineer koele en warme kleuren in het haar. Kies bijvoorbeeld voor een matte basiskleur en warme lowlights, of andersom! Kijk op Instagram of Pinterest voor inspiratie voor je nieuwe kapsel. Neem de leukste foto’s mee en vraag in de kapsalon wat er mogelijk is voor jouw type haar en gezichtsvorm.

Statement haartrend: dramalights

In New York is het al gaande: brunettes met opvallende, dieppaarse lowlights aan de haareinden flaneren door Manhattan. Chique dames met staalgrijs haar en lichtblauwe highlights nippen aan hun champagne op Madison Avenue. Dramalights zijn niet bepaald babylights: ze maken een statement en zijn niet voor muurbloempjes. Opvallen is de bedoeling bij deze trend die – dankzij social media – vast en zeker zal overwaaien naar Nederland.

Stijlvol de deur uit bij Bon Soigné

Bij Bon Soigné kijken we allereerst naar de conditie van je haar. Mooi haar is zo gezond mogelijk. We bepalen daarom eerst welke verzorging je haar nodig heeft en of je haar een bepaalde kleur wel aankan, voordat we aan de slag gaan met basiskleur en highlights. Of heb je liever lowlights of babylights? Jij mag het zeggen! Maak een afspraak bij Bon Soigné en ga stijlvol de deur weer uit.

Ook interessant voor jou

Een stralende huid met microdermabrasie

Complimentjes krijgen over jouw stralende huid? Ja, het kan na slechts 1 bezoekje aan de schoonheidsspecialist. Het geheim verklappen we graag aan je…

Lees verder

Heb je last van acne? Dit kun je eraan doen!

Puistjes, mee-eters, ontstekingen… Je komt er maar niet vanaf. Wat je ook probeert! Hoe kom je nou écht van acne af?

Lees verder

Het belang van duurzame verzorgingsproducten

Wat niet veilig is voor je mond, zouden we ook niet voor ons huid en haar moeten gebruiken. Waarom zijn duurzame en veilige verzorgingsproducten zo belangrijk?

Lees verder

Valmont voor de ouder wordende huid

Als je ouder wordt, neemt de conditie van je huid af. Lees hier hoe jij de ouder wordende huid verwend met de producten van Valmont!

Lees verder

Fris het najaar in met deze haartrends!

Ben jij na de zomer weer toe aan een nieuw kapsel? Voorzie jezelf met een echte najaarscoupe door deze haartrends! Lees hier meer.

Lees verder

Huidveroudering zit niet alleen in het gezicht

Mooi ouder worden willen we allemaal. Lees hoe dat gemakkelijk kan met de Venus Freeze!

Lees verder

Welke haarverftechnieken zien we dit jaar terug?

Ben jij ook zo toe aan een nieuw, fris kapsel? Lees hier alles over de meest trendy haarverftechnieken bij Bon Soigne!

Lees verder

Hoe zorg je voor mooie, verzorgde handen?

Laat je onder handen nemen bij Bon Soigné voor prachtige nagels!

Lees verder

Last van hardnekkig vet? Probeer cryolipolyse!

Wil jij af van het hardnekkige vet op je lijf? Cryolipolyse biedt de oplossing! Lees hier hoe deze therapie in zijn werk gaat.

Lees verder

Ervaringen

Fantastische haarkleur en geweldig geknipt!

- Jaqueline

Bij Bon Soigné wordt goed gekeken naar het model dat past bij de vorm van je gezicht. Eerlijk advies mbt. De kleuring zoals een goede kapper kan geven. Voel mij na ieder bezoek weer gelukkig, en dat al vele jaren. Chapeau!

- Mevrouw S.

Prettige sfeer in de winkel met zeer vriendelijk personeel.

- Joke

Langskomen voor een behandeling bij Bon Soigné?

Maak direct een afspraak via onderstaande knop om jezelf te laten verwennen.